När bör jag trycka på LARMA-knappen?

Du bör larma dina skyddsänglar när du känner dig hotad, vill påkalla deras uppmärksamhet samt att de ska veta din ungefärliga position.

Hur gör jag om jag bara vill komma i kontakt med en specifik skyddsängel?
Genom att trycka på bilden av den skyddsängel som du vill komma i kontakt med, kommer du att ringa upp honom/henne. Tänk på att inga positionsdata då kommer att skickas till personen.

När bör jag trycka på SOS-knappen och ringa 112?
Nödnumret, 112, ska bara användas i nödfall där liv, egendom eller miljö utsätts för risk. För mer information, läs på SOS Alarms hemsida.

När får mina skyddsänglar veta min position när jag använder WalkMeHome?
Dina skyddsänglar får veta din position när du trycker på någon av de fyra aktivitetsknapparna: STARTA/LARMA/ÅTERSTÄLL/FRAMME

Måste jag verkligen avslöja min position för mina skyddsänglar varje gång jag använder WalkMeHome?
Om du skulle vilja använda WalkMeHome utan att avslöja din position, kan du helt enkelt slå av GPS och Trådlösa nätverk.

Hur exakt är positionsinformationen som skickas till mina skyddsänglar?
WalkMeHome använder flera källor, GPS, mobila nätverk och WiFi, för att hitta bästa möjliga position i den miljö du befinner dig i. Noggrannheten i positionen uppges i SMS:et som skickas till dina skyddsänglar, där orden PÅ (+/-30m) eller NÄRA (+/-150m) används. När noggrannheten är lägre än +/-150m, så skrivs den ut, exempelvis; ”+/-293m”.

Kan WalkMeHome hitta min position var som helst?
Nej. När du är inomhus kommer inte positioneringen att vara särskilt exakt. När du är långt från en väg, kanske I en park eller I skogen, kommer WalkMeHome att översätta din position till närmaste gatuadress, vilket kan vara långt från var du verkligen är. Dina skyddsänglar kommer dock kunna se din faktiska position när de öppnar kartlänken.

Kommer WalkMeHome att fungera var som helst?
Nej. Om du är I områden med dålig mobiltäckning, kommer WalkMeHome inte alltid kunna kommunicera med servern. Dessutom kommer din telefon kanske inte kunna skicka SMS. För att WalkMeHome ska kunna fungera som tänkt, behöver du alltså ha en bra mobiltäckning.

Kan jag använda WalkMeHome på vilken mobiltelefon som helst?
Du behöver en smartphone för att använda WalkMeHome. WalkMeHome är tillgänglig för iPhone och Android-baserade mobiltelefoner.

Måste mina skyddsänglar också ha smartphones för att tjänsten ska fungera?
Dina skyddsänglar kan använda vilken mobiltelefon som helst, eftersom de får din position och dina meddelanden via SMS. Om de inte har tillgång till internet, kommer de dock inte kunna se din exakta positionering på Google Maps, och de kommer inte kunna checka in som din skyddsängel direkt via appen. Däremot kan de bekräfta genom att svara JA på ditt SMS.

Kan jag använda WalkMeHome på vilken Android-telefon som helst?
Du behöver en Android-telefon med programvara version 2.1 eller nyare. Om du har en väldigt tidig Android-telefon kan du normalt uppdatera programvaran. Följ bara instruktionerna på telefontillverkarens hemsida.

I vilka länder fungerar WalkMeHome?
WalkMeHome är tillgängligt för nedladdning i alla länder. Du kan använda den när du åker utomlands, men var medveten om att det kan bli ganska dyrt att använda tjänsten utomlands, eftersom de flesta operatörers internet-, och SMS-avgifter är höga när du är utomlands.
Varning – när du reser utomlands måste du tänka på att alla länder inte använder 112 som nödnummer. Kontrollera det lokala nödnumret innan du använder WalkMeHome utomlands.

Kommer WalkMeHome alltid att vara gratis?
Vi kommer att erbjuda WalkMeHome helt gratis under introduktionsfasen. Därefter kommer vi att behöva ta ut en mindre avgift för nya användare och nya versioner.

Kommer den här appen verkligen att kunna rädda mig i farliga situationer?
Tyvärr inte. Du måste även i fortsättningen använda ditt sunda förnuft, och vidta nödvändiga säkerhetsåtgärder för att inte utsätta dig för farliga situationer. När du använder WalkMeHome kan du enkelt komma i kontakt med ditt personliga nätverk av skyddsänglar när du hamnar i obehagliga situationer eller känner dig otrygg. Eftersom dina skyddsänglar kommer att veta din ungefärliga position, har de möjlighet att vidta lämpliga åtgärder.

Är inte WalkMeHome bara ett annat sätt att skicka SMS?
Nej, inte alls. Dina skyddsänglar kommer att få reda din position och vart du är på väg på ett väldigt enkelt och bekvämt sätt. Det viktigaste skälet att WalkMeHome kommunicerar med skyddsänglar via SMS är att det är säkert, pålitligt och att dina nära inte ens behöver ha en smartphone för att vara dina skyddsänglar. En vanlig mobiltelefon duger bra.

När skickas SMS till mina skyddsänglar?
Dina skyddsänglar får ett SMS med din position varje gång du trycker på någon av de fyra ”aktivitetsknapparna”; STARTA/LARMA/ÅTERSTÄLL/FRAMME

Kan jag använda WalkMeHome med kontantkorts-abonnemang?
Ja. Men tänk på att du måste ha tillräckligt med pengar kvar för att kunna skicka de SMS som kommunicerar med dina skyddsänglar.

Kan jag välja vilken destination och tid som helst när jag aktiverar WalkMeHome?
Om du vill välja din egen destination så väljer du bara ”till…” i rullgardinsmenyn och skriver själv in vart du ska. Du kan välja en tid från 5 minuter upp till 5 timmar.

Varför måste jag ange tidsperiod även om jag inte vet exakt hur lång tid jag behöver för att komma hem?
Du måste ange en tidsperiod för dina skyddsänglars skull, så att de vet hur länge de ska vaka över dig. Skulle det ta längre tid än du angett, kommer du att bli påmind när tiden är slut, och få möjlighet att förlänga din promenad.

Kan jag använda andra appar samtidigt som jag använder WalkMeHome?
Ja, det är normalt inga problem. Du kommer att se att WalkMeHome kör i bakgrunden på ikonen uppe i vänstra hörnet.

Hur vet jag att mina skyddsänglar är vakna och kan vaka över mig?
När du trycker på STARTA-knappen får dina utvalda skyddsänglar ett SMS med din position, din destination och hur länge du behöver dem. När de klickar på den bifogade länken checkar de in som dina skyddsänglar och du ser deras vingar lysa upp på din skärm.

Hur gör jag om jag inte vill oroa alla mina skyddsänglar? Kanske det är sent och jag vill inte väcka min mamma och min pappa?
Enkelt, du behöver bara de-aktivera dem genom att klicka på deras bild på startskärmen innan du startar en promenad, så kommer de inte att få något SMS av dig. Om du skulle vilja ta bort någon av dina änglar permanent så går du in på menypunkten ”Mina änglar” som du får upp om du trycker på en av de fysiska knapparna på din telefon.

Ingen av mina änglar har checkat in, och jag har bråttom hem. Hur ska jag göra?
Kanske har de inte märkt att de fått ditt SMS ännu. Du kan ringa dem direkt genom att klicka på deras bild/symbol på WalkMeHome skärmen för att kolla om de är vakna och be dem vaka över dig.